A Fürtös menyecske diadala - a Magyarország tortája verseny győztese!


Egy különleges hévízi édesség, a Fürtös menyecske, szerezte meg a harmadik helyet a Magyarország tortája versenyen. E csodás süteményt a Mozart Cukrászda tehetséges csapata, Rosta Sándor és Rábai Anita, álmodta meg és készítette el.

Az idei viadalt a "Dobostorta 140" témakörben hirdette meg a Magyar Cukrász Ipartestület. Az apropó az volt, hogy bár Dobos C. József 1884-ben alkotta meg a világhírű tortát, de első alkalommal 140 éve, 1885-ben, a Budapesti Országos Általános Kiállításon mutatta be a közönségnek. A versenyzőknek a meghatározó alapanyagok mellett használniuk kellett a Kárpát-medencében őshonos fűszereket, hungarikum pálinkákat vagy őshonos szőlőfajtákból készült borokat és őshonos magyar gyümölcsöket is.

A győzelem a "DCJ STÍLUSGYAKORLAT" cukrászdának, a gyulai kézműves csodának jutott, míg a második helyezett a tápiószecsői Hisztéria Cukrászda lett. A dobogó harmadik fokán pedig a festői Hévíz népszerű Mozart Cukrászda állt. A fürdővárosi cukrászda a Kézműves Cukrászatért Alapítvány képzésére szóló utalványt nyert el, amely újabb lépést jelent a szakmai fejlődés felé.

Related posts