Mindenki tud róla, de mégis csak kevesen választják - egy megfizethető ital, amely segíthet csökkenteni a szívroham kockázatát.

A szívroham sajnos sok embert érint hazánkban, és bizonyos esetekben tragikus következményekkel jár. De mi lenne, ha azt mondanánk, hogy létezik egy filléres, könnyen elkészíthető ital, amely természetes módon csökkenti a szívinfarktus kockázatát? Egy zöldség, amelyet sokan ismernek, de kevesen fogyasztanak rendszeresen. Pedig a kutatások azt mutatják, hogy rendkívül jótékony hatással van az egészségünkre, és ráadásul egyszerűen beépíthető a mindennapi étrendbe. Fedezd fel ezt a csodálatos italt, amely megváltoztathatja az életed!
Nem másról beszélünk, mint a céklaléről, melyből csupán már napi két pohár hozzájárul a vérnyomás csökkentéséhez, ami a szívbetegségek és a stroke egyik kiváltó oka. Egy újabb tanulmány pedig azt találta, hogy a 70-es éveikben járó résztvevők - akik két héten keresztül itták a zöldséglevet - magas vérnyomása helyreállt és az egészséges tartományba került.
A szakértők emellett arra is rámutattak, hogy a nitrátokban gazdag zöldségek fogyasztása kedvező hatással lehet a szájüregben és a bélflórában található hasznos baktériumok számának növelésére. Ez a folyamat hozzájárulhat a vér koleszterinszintjének csökkentéséhez, ezáltal segítve a vérnyomás normál értékének helyreállítását.
A kutatók kiemelték a nitrátban bővelkedő zöldségek jelentőségét, különösen a cékla mellett, amely mellett a spenót, a rukkolával, a zellerrel és a kelkáposztával együtt szintén figyelemre méltó szerepet játszik az egészséges táplálkozásban.
- magyarázta a tanulmány vezetője, Anni Vanhatalo professzor a Daily Mail Online-nak és kiemelte, hogy a már említett zöldségek fogyasztása nem csak rövid, hanem hosszútávú előnyökkel is kecsegtet.
A kutatás végkimenetele igazán meglepő volt: míg az idősebb résztvevők esetében számottevő vérnyomáscsökkenést tapasztaltak, a fiatalabb korosztálynál nem mutatkozott hasonló hatás. Ezen kívül a céklalé pozitív hatással volt a káros baktériumok szintjére is, amelyek hozzájárulhatnak az idősebbek halálozási kockázatának növekedéséhez.