Mazsolás túrótorta – egy ínycsiklandó desszert, amely a klasszikus ízek és a különleges textúrák tökéletes harmóniáját kínálja. A lágy túró és az édes mazsola párosítása egy igazi ízélmény, amely minden falatnál elvarázsol. A tészta roppanóssága és a krém

A mazsolás túrótorta készítése során először a tojásokat alaposan habosra verjük a cukorral, míg szép világos és krémes állagot nem kapunk. Ezt követően hozzáadjuk a puha vajat, a túrót és a vaníliás pudingport, majd az egészet jól összekeverjük, hogy sima és homogén masszát kapjunk. Miután az alapunk elkészült, következnek a további hozzávalók, és egy alapos újabb keverés, hogy minden íz és állag tökéletesen összeolvadjon.
Alulról sütőpapírral bélelt, 22 cm átmérőjű tortaformába simítjuk a masszát, és 180 fokon, kb. 45-50 percig sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd kivesszük a formából, tortatálra rakjuk, megszórjuk porcukorral, és már szeletelhetjük is.
Related posts