Magyar diadal a Gourmand International Awards-on | Demokrata A legutóbbi Gourmand International Awards során a magyar kulináris szcéna ismét megmutatta tehetségét és kreativitását. Az esemény, amely a gasztronómia és a könyvkiadás világának legjobbjait ü

A díjat 1995-ben alapította a francia Cointreau család. Minden évben a jegyzett gasztronómiai és borászati könyveket, nyomtatott vagy digitális kiadványokat, de még a gasztronómiai televíziós műsorokat is külön-külön kategóriákban díjazzák - közölte az MTI-vel hétfőn a magyar-angol nyelvű borkalauz szerzője.
Ripka Gergely tájékoztatása alapján a díjak átadására minden évben a World Cookbook Fair gasztronómiai vásáron kerül sor. Idén az esemény különleges helyszínéül a gyönyörű portugáliai Estoril szolgált, ahol június 19-én ünnepelték a kiválóságokat. A rendezvény keretein belül a magyar díjazott is lehetőséget kapott, hogy a nemzetközi díj 30. évfordulóján a pódiumon bemutatkozzon, így hozzájárulva a gasztronómiai közösség ünnepléséhez.
Ripka Gergely emlékeztetett rá, hogy már egy évtizede népszerűsíti könyvében a Tokaji borvidék gazdag és változatos kincseit. A TokajGuide tavaly a Gourmand Awards shortlistjára került az európai borturisztikai könyvek között. A 2021-es kiadás már Párizsban is elnyerte a Best European Wine Book díjat, most pedig a 2023-as verzió is elismerésben részesült a nemzetközi szakmai zsűri által.