Forradalom zajlik a lengyel sörgyártás világában, ahol egyre inkább megnövekedett az alkoholmentes italok iránti kereslet. A fogyasztók egyre tudatosabbá válnak, és keresik az egészséges alternatívákat, ami új kihívásokat és lehetőségeket teremt a gyártók


A jelentésben az érdekvédelmi szervezet kifejti, hogy "valódi szemtanúi vagyunk a lengyel sörfogyasztásban zajló forradalomnak". 2018-ban drámai növekedésnek indult az alkoholmentes sörök értékesítése, amely várhatóan 2024-re összesen 250%-kal emelkedik. Tavaly ez a kategória körülbelül kétmillió hektoliteres eladást produkált, ahogy azt a lap által közzétett adatok is alátámasztják.

Az alkoholt nem tartalmazó sörök a lengyelek 52 százaléka számára az alkoholos italok "jó alternatíváját" jelentik - idézi a hetilap Bartlomiej Mokrzyckit, a lengyel söripari munkaadók szövetségének vezérigazgatóját.

A jelenség hátterében álló egyik tényezőként említhetjük a NoLo-trendet, amely a nulla vagy alacsony alkoholtartalmú italok iránti egyre növekvő népszerűséget tükrözi - állítja a cikk.

Az elmúlt három esztendő során az alkoholtartalmú sör gyártása évi 3,7 százalékkal csökkent, az alkoholmentes sörök esetében viszont évi 2,7 százalékkal növekedett - idézi a lap Michal Kolesnikowot, a PKO BP lengyel bank elemzőjét.

Related posts